Koude op komst

De temperaturen gaan omlaag en we krijgen lichte nachtvorst. Poezen zoeken soms beschutting en warmte op onverwachte plekken. Denk er even aan als je in je auto stapt.... en klop eens op de motorkap voor je vertrekt.

Lees meer »

Krabben, fun of noodzaak ?

Het krabben krijgt het label ‘ongewenst gedrag’ als ze op abnormaal veel plekken in huis gaan krabben en vooral op plaatsen waar wij het niet zo graag zien gebeuren. De sofa bijv., does it ring a bell ? Laten we in het achterhoofd houden dat dit vaak een signaal is van stress, angst en spanning. Paar voorbeeldjes. Heb je dingen in je huis verandert ? Is de gezinssamenstelling gewijzigd ? Ben je verhuisd of is de kat net bij jou komen wonen? Is je kat vaak alleen of verveelt ze zich door gebrek aan spel en uitdaging ? Katten zijn niet enkel gewoontedieren, ze zijn ook uitermate gevoelig en veranderingen liggen hen moeilijk.

Lees meer »

Klop klop....

Katten houden niet van gesloten deuren. Nooit of te nimmer. Ga naar he toilet en je kat zal buiten staan miauwen om binnen te mogen. Sluit de deur van je kantoor om rustig te kunnen werken en ze zal onderaan staan krabben. Open de tuin(terras)deur als ze naar buiten wilt en je je kunt jezelf niet zo snel omdraaien of ze doet al moeite om weer naar binnen te kunnen. Katten moeten te allen tijde toegang hebben tot hun hele territorium en er helpt geen lievemoederen om dat tegen te gaan.

Lees meer »

Cadeaubon voor elk goed doel

Vanaf vandaag is Allemaal Poezen één van de goede doelen die via GoodGift donaties kan ontvangen.  We hopen stiekem dat in de komende geschenkenperiode heel wat mensen een GoodGift cadeau krijgen en deze dan op hun beurt willen verzilveren voor onze katjes. Als u meer wilt weten hierover neem dan eens een kijkje op hun website. Als u een wenslijstje mag opstellen voor geschenken.... misschien een ideetje ?

Lees meer »

Wees voorbereid...

Hopelijk nooit nodig maar je weet maar nooit. Sommige dingen zijn het dubbel waard om af en toe aan herinnerd te worden, zo ook de ‘huisdiersticker’ die de overheid een paar jaren geleden introduceerde. Die moet in één oogopslag duidelijk maken of je samen woont met huisdieren en zo ja, welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in geval van brand verwittigd zijn.

Lees meer »

Oktober, seniorkatjesmaand

Oktober, 'traditioneel' de maand die extra aandacht vraagt voor onze seniorkatjes. Weliswaar is de helft van oktober al voorbij, maar rest toch nog een goed stuk om er aandacht te schenken.

Lees meer »

Die tijd van het jaar

Oktober... aloewel we lang zachte temperaturen hebben gehad kunnen we er niet meer omheen. We glijden herfst en winter binnen en de nachten worden  kouder. Dat doet het jaarlijks belletje rinkelen...

Lees meer »