Als je je katje moet loslaten...

Volgende week vertelt rouwtherapeut Lydia De Win in de Happy Cats Academie over een onderbelicht maar oh zo belangrijk onderwerp : rouwen om je kat die je verloren hebt. Iedereen heeft er vroeg of laat mee te maken, en het is hard en ongelooflijk pijnlijk en kan nog jaren duren. Het wordt ook niet gemakkelijker wanneer er rond ons weinig begrip voor getoond wordt. “Het is toch maar een kat”, zeggen ze dan. Maar niets is minder waar. 

Lees meer »

Vakantie

Wij zijn er even tussenuit t.e.m. 29 juni. Oproepen per telefoon kan ik helaas niet beantwoorden. Mails voor adopties en dringende problemen zijn welkom, worden op geregelde tijdstippen gelezen en desgevallend beantwoord. Een en ander vraagt wat extra organisatie vanop afstand, we dus zijn genoodzaakt een beroep te doen op uw geduld. Dank voor uw begrip en tot later !

Lees meer »

Kittentijd

KITTENTIJD vanaf mei/juni. Onze vzw is in 2023 reeds gestopt met de opvang en plaatsing van kittens (behoudens sporadische noodgevallen). Op de site http://www.adopteereendier.be kan je per provincie een overzicht vinden van kattenasielen/-opvangen en de beschikbare katjes per leeftijd. Neem daar zeker een kijkje als je op zoek bent naar kittens.

Lees meer »

Vele kleintjes....

We weten het allemaal, het leven wordt gestaag duurder. Wat koop je tegenwoordig nog voor 1 euro? Een paar losse snoepjes, een appel, de helft van een klein brood…? Nee, alle gekheid op een stokje voor organisaties als wij is elke gekregen euro er 2 waard bij manier van spreken. Met een boutade gezegd, het betekent het verschil tussen verdrinken en blijven drijven.

Lees meer »

Schotse vouwoorkatjes...vergunning kwijt

Sinds 2021 is het in Vlaanderen namelijk verboden om "Scottish folds" te kweken omdat het kattenras een ernstige genetische afwijking heeft. De dieren zijn de laatste jaren wel opnieuw populair, onder meer door influencers en beroemdheden als Taylor Swift. Dierenartsen juichen toe dat de erkenning van de kweker is ingetrokken: "Scottish folds kunnen niet normaal kat zijn omdat ze continu in pijn leven." VRT NWS : https://vrtnws.be/p.8eJw1W3Oo

Lees meer »

Pauzeknop op !

Niet bereikbaar vanaf 13-02 t.e.m. 28-02-24.Wij gaan even energie opdoen om aan het nieuwe kattenseizoen te beginnen. Oproepen per telefoon kunnen niet worden beantwoord. Mailen kan voor dringende problemen; ze worden echter met vertraging gelezen. Een reactie zal daarom even op zich laten wachten. Na evaluatie van de urgentie trachten we in de mate van het mogelijke een oplossing te vinden.

Lees meer »

Samen op laatste rustplaats

Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor een aanpassing van de regels rond begraafplaatsen en lijkbezorging. Bedoeling is dat de nieuwe regels ingaan voor de zomer.

Lees meer »

Musti. De oudste poes van het land ?

24 jaar, we spreken van een respectabele leeftijd, maar of ze daarmee de oudste kat van het land is, is niet helemaal duidelijk. "Volgens wat ik heb gevonden, is de oudste kat 24 jaar en 1 maand geworden, maar die zou al in 2017 overleden zijn", weten Yves en An. "Sommigen beweren wel dat hun kat ouder is, maar als je dat niet kan bewijzen, kan je vertellen wat je wil."Is dit de oudste poes van het land ?

Lees meer »

Kattencafés

We hebben ze al in een paar steden. Brussel, Gent, Oostende en Brugge bijv. maar Antwerpen was tot nu de achterblijver. Daar kwam verandering in. Eentje (Cat Café) ging kortelings open, een ander staat op het punt te openen (?) (Katmosfeer en gek genoeg bijna om de hoek in de Korte Nieuwstraat).

Lees meer »

Nieuwe sluitingsdagen

Organisatienoden veranderen en wij veranderen mee ! Om onze poesjes de nodige zorgen te kunnen blijven geven hebben we het volgende beslist. Tot nu toe waren onze sluitingsdagen maandag en donderdag, dat gaan we noodgedwongen herschikken.

Lees meer »

Koude op komst

De temperaturen gaan omlaag en we krijgen lichte nachtvorst. Poezen zoeken soms beschutting en warmte op onverwachte plekken. Denk er even aan als je in je auto stapt.... en klop eens op de motorkap voor je vertrekt.

Lees meer »

Krabben, fun of noodzaak ?

Het krabben krijgt het label ‘ongewenst gedrag’ als ze op abnormaal veel plekken in huis gaan krabben en vooral op plaatsen waar wij het niet zo graag zien gebeuren. De sofa bijv., does it ring a bell ? Laten we in het achterhoofd houden dat dit vaak een signaal is van stress, angst en spanning. Paar voorbeeldjes. Heb je dingen in je huis verandert ? Is de gezinssamenstelling gewijzigd ? Ben je verhuisd of is de kat net bij jou komen wonen? Is je kat vaak alleen of verveelt ze zich door gebrek aan spel en uitdaging ? Katten zijn niet enkel gewoontedieren, ze zijn ook uitermate gevoelig en veranderingen liggen hen moeilijk.

Lees meer »

Klop klop....

Katten houden niet van gesloten deuren. Nooit of te nimmer. Ga naar he toilet en je kat zal buiten staan miauwen om binnen te mogen. Sluit de deur van je kantoor om rustig te kunnen werken en ze zal onderaan staan krabben. Open de tuin(terras)deur als ze naar buiten wilt en je je kunt jezelf niet zo snel omdraaien of ze doet al moeite om weer naar binnen te kunnen. Katten moeten te allen tijde toegang hebben tot hun hele territorium en er helpt geen lievemoederen om dat tegen te gaan.

Lees meer »

Cadeaubon voor elk goed doel

Vanaf vandaag is Allemaal Poezen één van de goede doelen die via GoodGift donaties kan ontvangen.  We hopen stiekem dat in de komende geschenkenperiode heel wat mensen een GoodGift cadeau krijgen en deze dan op hun beurt willen verzilveren voor onze katjes. Als u meer wilt weten hierover neem dan eens een kijkje op hun website. Als u een wenslijstje mag opstellen voor geschenken.... misschien een ideetje ?

Lees meer »

Wees voorbereid...

Hopelijk nooit nodig maar je weet maar nooit. Sommige dingen zijn het dubbel waard om af en toe aan herinnerd te worden, zo ook de ‘huisdiersticker’ die de overheid een paar jaren geleden introduceerde. Die moet in één oogopslag duidelijk maken of je samen woont met huisdieren en zo ja, welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in geval van brand verwittigd zijn.

Lees meer »

Oktober, seniorkatjesmaand

Oktober, 'traditioneel' de maand die extra aandacht vraagt voor onze seniorkatjes. Weliswaar is de helft van oktober al voorbij, maar rest toch nog een goed stuk om er aandacht te schenken.

Lees meer »

Die tijd van het jaar

Oktober... aloewel we lang zachte temperaturen hebben gehad kunnen we er niet meer omheen. We glijden herfst en winter binnen en de nachten worden  kouder. Dat doet het jaarlijks belletje rinkelen...

Lees meer »