Wees voorbereid...

Hopelijk nooit nodig maar je weet maar nooit. Sommige dingen zijn het dubbel waard om af en toe aan herinnerd te worden, zo ook de ‘huisdiersticker’ die de overheid een paar jaren geleden introduceerde. Die moet in één oogopslag duidelijk maken of je samen woont met huisdieren en zo ja, welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in geval van brand verwittigd zijn.

Ze zijn gratis beschikbaar bij je stads-/gemeentedienst en hebben een eenduidige vorm en layout. Onder de link hierboven vind je de resultaten van een ‘google search’ met verwijzingen naar verschillende steden en gemeentes. Voordeel : je hebt maar 1 sticker nodig om verschillende types huisdieren te vermelden.

Wil je liever iets meer stilistisch dan is er een fijn alternatief, weliswaar tegen betaling. Deze stickers hebben het voordeel dat ze gedrukt zijn op een folie die licht reflecteert als je erop schijnt en zijn dus goed zichtbaar in het donker voor de hulpdiensten. Een nadeel is dat je voor elke type huisdier een andere sticker nodig hebt. 

Dit bericht werd overgenomen uit Spinsels.wordpress.com