Waard om weten

Teamer worden voor Allemaal Poezen ? Lees hier hoe het werkt.


Een katje houden

 

Je besluit staat vast : je wil een katje in huis nemen.  Eerst en vooral, proficiat met je beslissing ! Wanneer je een katje in je hart sluit, zal je er (pakweg) de volgende 20 jaar enorm veel plezier mee beleven.  Maar nu sta je voor enkele beslissingen.  Wordt het een kitten of een volwassen kat, een poes of een kater ? Welk materiaal heb je best in huis ?  Wat geef je je viervoetertje te eten, enzovoort.  Een paar tips om je op weg te helpen,  ga dan zeker eens een kijkje nemen op de goed gedocumenteerde website van het Departement Welzijn : http://www.huisdierinfo.be/kat


Wees niet teleurgesteld als ik meer tijd nodig heb dan je had gedacht...

Thuiskomen met je nieuwe katje

De 3-3-3 regel bij adopties

Zet nooit twee katjes zo maar bij elkaar


Zet aub katten nooit zomaar bij elkaar. Zij hebben van nature geen verzoeningsgedrag ontwikkeld. In de natuur rennen ze gewoon weg of brengen ze zichzelf in veiligheid. Maar bij ons kunnen ze niet weg.

Katten kunnen het bijgevolg niet 'uitvechten', willen niet de baas spelen over andere katten en een positieve associatietraining is de ENIGE manier om levenslange agressie en angst te vermijden en mogelijk een kans te maken om in dezelfde groep te komen.

Meer leren : online training 'Multicathuishoudens'

Met deze online training kan je direct aan de slag gaan met je katten thuis! Deze training bestaat uit 3 sessies van 2u waaronder ook het introductieproces uitgelegd tussen twee katten.


Je kat komt ‘s avonds niet naar binnen, je roept en roept, maar geen gehoor…

 

Een verschrikkelijk moment wanneer je tot die vaststelling komt.  Wanhoop, verdriet,... tal van emoties zullen de kop opsteken.  Nochtans is kalm blijven en snel handelen het beste wat je dan kunt doen.

Vergewis je er eerst en vooral van dat je snoezerd zich niet in je eigen huis, tuin, garage of kelder verstopt.  Het gebeurt vaker dat een poes per ongeluk opgesloten of vast geraakt ergens in en om het huis (tuinhuis, kast, kleerkast, grote dozen, bakken, koffers ......).

  • Zet evt. een niet schoongemaakte kattenbak buiten, een doos met haar favoriete dekentje of andere spullen waaraan ze geuren kan herkennen. 
  • Hang er een briefje bij zodat passanten weten waarom de dingen er staan (ook in de hoop dat men ze zal laten staan). 
  • Maak en verspreidt een flyer met zoveel mogelijk informatie over de poes en met bij voorkeur een duidelijke foto van haar/zijn snoet en een van de flanken waarop de vachttekening te zien is.
  • Verwittig je buren, dierenartsen, asielen en opvangen in de regio, gebruik sociale media, spreek buren aan, spreek hondenuitlaters aan.
  • Zet jouw registratiegegevens 'openbaar' en de status van je katje als 'verloren' in je registratie bij CatID (zie lager)
  • Last but not least, meldt je kat als vermist aan bij

Een vermiste kat terugvinden (met afbeeldingen) - wikiHow

Geef vooral de moed niet op, wanhoop niet te snel.  Van dagen tot weken tot maanden, het is allemaal mogelijk, zo hebben we zelf al ervaren. 


Klikken = vergroten


Jaarverslagen

 

Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2023