Klop klop....

Katten houden niet van gesloten deuren. Nooit of te nimmer. Ga naar he toilet en je kat zal buiten staan miauwen om binnen te mogen. Sluit de deur van je kantoor om rustig te kunnen werken en ze zal onderaan staan krabben. Open de tuin(terras)deur als ze naar buiten wilt en je je kunt jezelf niet zo snel omdraaien of ze doet al moeite om weer naar binnen te kunnen. Katten moeten te allen tijde toegang hebben tot hun hele territorium en er helpt geen lievemoederen om dat tegen te gaan.

Katten zijn bij tijd en wijlen druk in de weer met het scannen van hun territorium om het tegen indringers te beschermen, en dit meerdere keren per dag. Belangrijke plekken (ook in huis) worden regelmatig gecontroleerd op nieuwe geuren en potentiële bedreigingen en patrouilleren door het huis moet hen ervan verzekeren of alles is zoals het zou moeten zijn.

En… last but not least… allerbelangrijkst, ze moeten kunnen vluchten als er daadwerkelijk gevaar op de loer ligt. Gedomesticeerd of niet, ze zijn op die manier geprogrammeerd en dat zal niet veranderen.

Meteen kennen we ook de reden waarom gesloten deuren en katten(bak)flappen soms een kleine catastrofe lijken voor onze poezelige schildwachten.


(Bron : spinsels.wordpress.com)